Terug

Foetale cardiologie

Foetale cardiologie

De foetale cardiologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) houdt zich bezig met het vaststellen van afwijkingen aan het hart van uw nog ongeboren kind. In het WKZ werken de afdelingen kindercardiologie en de poli foetale geneeskunde van het geboortecentrum hiervoor nauw samen. Door samen spreekuren te houden, kunnen we u in hetzelfde bezoek informatie geven over meerdere aspecten van de gezondheid van uw kind.

In de volgende folder krijgt u praktische informatie over de opzet van ons spreekuur foetale cardiologie, wat u kunt verwachten en wie u te zien krijgt. In de folder zetten wij de belangrijkste stappen voor u op een rij zetten.

Download de folder foetale cardiologie

Afwijkingen van het hart kunnen zitten in de bouw van het hart (zoals bijvoorbeeld vernauwde kleppen) of in de werking van het hart (zoals een afwijkend hartritme). Soms zijn de hartafwijkingen het belangrijkste probleem, soms zijn ze onderdeel van andere problemen. Aangeboren hartafwijkingen komen voor bij ongeveer 1% van alle kinderen.

In Nederland krijgen alle zwangeren rondom 20 weken zwangerschap een echo aangeboden, waarbij de baby wordt nagekeken.  Hierbij bekijkt men ook het hart van uw kind. Dit is vooral belangrijk als:

  • u zelf een hartafwijking hebt
  • de vader een hartafwijking heeft
  • u een eerder kind kreeg met een hartafwijking
  • u bepaalde medicijnen gebruikt
  • u suikerziekte hebt

Contact uitklapper, klik om te openen

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag? Neem dan contact op met het spreekuur foetale cardiologie: 

088 75 54 010 (keuze-optie 3)

De poliklinieken zijn bereikbaar van 08.30 - 16.30 uur

Hebt u vragen naar aanleiding van uw bezoek?

Voor acute hulp